I dag firar vi tredje söndagen i advent. Maken och jag har klätt granen, tänt det tredje ljuset och enligt vår tradition besökt stadens underbara botaniska vinterträdgård som pyntar sig så fint i juletid.

Väl så, men mina tankar rör sig i allt annat än julefridliga banor. Innan Gud ger jul har vi nämligen i min församling mycket att fundera över och besluta. Det är ebb i kassan, så är läget. Och då är steget kort att avskaffa ett och annat. I min förra blogg var jag inte så specifik, men i dag toppades hufvudstadsdrakens insändarsida av ett inlägg som anklagade min församling Petrus för att hålla på att avskaffa en kantorstjänst. Saken är därmed konkret, och då vill jag formulera mig konkret.

Ärendet är illa berett och, Gud vare lovad med tillskyndan av en av vännerna i rådet som sitter i fullmäktige och via ingripande av kantorsförbundet, återremitterat till församlingsrådet för klokare och noggrannare beredning.

Därtill rullar ärendet om avskaffandet av församlingens eftermiddagshem i deras nuvarande form. Också i denna fråga diskuteras och debatteras och funderas det.

Jag är som församlingsrådsmedlem – enligt min mening givetvis- på de underbara eftisarnas och på kantorskompetensens sida. Men kampen är hård – och svår. Och argumenten far hit och dit, allt kan motiveras.

Läget bringar mig att föreslå några saker till alla kära församlingsmedlemmar:

– skriv föralldel inte ut dig ur kyrkan, vi har mycket att erbjuda – ja, vi har allt det viktigaste att erbjuda, men
– glöm aldrig att rösta i de kyrkliga valen. Minns att de i högsta mån angår dig, dina barns eftermiddagsvård och dina ungdomars kyrkliga fostran och hur det låter eller inte låter i gudstjänsterna och hur det låter på familjens bröllop och begravningar
– och se till att du vet vad den du röstar på tycker i smått och stort. Om vi kommit in i församlingsrådet – ring upp oss och grilla oss och tyck till och KRÄV BESKED! Kyrkan är VI och ingen annan. Bara du och jag vet hur vi vill att kyrkoskatten används. ENGAGERA DIG – NU!

20121216-172855.jpg