Allt här i världen förändras – och inte alltid till det bättre. Som detta med att checka in till flyget. Nyss incheckad har jag tagit plats i champagnebaren, men först skulle det ju klickas och loggas och tittas rätt i självbetjäningsdatorn.

Jag vet att detta är tidens melodi och simpelt så en babian kunde klarar av det, men jag hatar det och förstår det inte. Denna gång är vi på en färdigköpt paketresa. Nu skulle man fatta att incheckningskoden var en liten rad siffror på skymd plats på resebiljetten. Man skulle snabbt fatta det ena och det andra – turligt nog var det tyst i vänthallen så en vänlig tjänsteman var oss till handa. Det ska ju gå fort och det skall inte trassla till sig.

Det fanns denna gång inget alternativ – nästa anhalt var drop in för resväskan.

Kan detta verkligen rationalisera processerna? Jag är ju ändå bara medelålders, resvan och datavan. Jag har en simpel packning och en resa utan byte. Ändå tyckte jag det var smått utmanande. Varför kan inte klickandet skötas av en blixtsnabb funktionär som i samma sväng registrerar bagaget?

Jag är förkyld, trött och lite sur. Som tur har maken beställt in äkta bubbel och lite choklad. Det hela skall väl ta sig.

20130218-095819.jpg