Vi är nyss hemkomna från dagens styrkeprov, en linbanetur upp till byn Monte som hyser en brant belägen ståtlig trädgård och en märklig kyrka med en präktig trappa. Uppför trapporna till kyrkan kryper pilgrimer i festetider, Jungfru Maria har även här visat sig för en herdeflicka och därmed helgat platsen.

Jag nästan kröp upp jag med, ty min förkylning vägrar lämna mig. Hemma skulle jag ju ha bäddat ner mig hela veckan, men här får jag försöka kämpa på, annat går ju inte. Det finns varm tomatsoppa med vitlöksbröd att läka sig med och det finns medicinen nummer ett: gin tonic.

Extra lättledd som turist är jag kanske nu i mitt halvdöva utmattade tillstånd. Men jag hör alltid till dem som faller i turistfällor. Tycker det är roligt med dyra foton som tas av en i olika turistiga situationer. Vi har foton av oss tittande ut ur ett hajgap i Barcelonas akvarium, kavat stående på väg upp i Empire State Building och nu också ett i linbanan på Madeira. I tian det sistnämnda fotot kostade ingick en pytteliten gratis drink och en överraskningspresent: en nyckelknippa med ett foto av linbanan.

Jag vet – såhär satsar ju bara en riktigt tåpig turist. Men jag tycker det är lite skoj. Och visst ser maken och jag nöjda ut trots förkylning och hög medelålder. Visst hade det varit tråkigt att låta det konterfejet sluta i pappersförstöraren!

20130220-141529.jpg