Det är solig midfastosöndag, något bara vi kyrkgångare relaterar till. Men jag tror de flesta från småskolan minns dagens tema, brödundret, vi är dock ett i princip kristet land: Jesus bespisade en jätteskara människor med 5 bröd och 2 fiskar, remember?

En fin söndag, en oas mitt i fastan, poängterade Aili Raitavuo, predikant formidable i min nuvarande församling Kannelmäen seurakunta. Vackert lyfte hon fram hur barnet med sin lilla vägkost blev lösningen till hela stora folkskarans lunchproblem, hur aposteln Andreas (alltid oförtjänt i skuggan av storfräsarbrodern Petrus) var den som märkte den lille gossen – han SÅG ju människor, han. Aili lade in slutpoängen att brödundret är något vi borde realisera varje dag – fördela resurserna så de räcker till för alla. På 10 minuter fick hon fram ett slagkraftigt, konkret budskap, utan det minsta förfall till sionssvammel!

Sen blev det söndagsmiddag hemma, macaroni cheese gourmet, kan man kalla det. Kolla in täcket av filebacon och gorgonzolaost över hönsgratängen. Nu söndagstupplur. Ikväll skall vi inleda påsktiden med första spelningen av Matteuspassionen. Å vad jag älskar att krydda livsvandringen med traditioner!

20130310-164931.jpg