För att förgylla veckan tog jag kompledigt och firade fria fredagen med dottern, fru redaktör Frantz. Vi började med bio, The Great Gatsby i oändligt påkostad överflödande uppsättning med en sorgögd Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Den mannen är totalkonserverad sen Titanic- och Romeotiderna. Men på något sätt var man helt oberörd av spektaklet, även om det hektiska 20-talet alltid får en att haja till.

Sen blev det Afternoon Tea på Salutorget, rätt unikt i vår stad. Med ett glas äkta bubbel som inledning och 12 olika små sandwichar, kakor och scones på kakfatets tre våningar. Dottern bjöd – som försenad morsdagspresent. Kan rekommenderas med varmaste hjärta! Både smakligt och elegant!

Sen strulade fridagen till sig något. Lampan i vår nyligen reparerade toalett blinkade nämligen till och dog i morse. Nog vet man att lampindustrin i dag är en djungel, men ersättandet av detta lysetyg slog alla rekord. Lampmodellen fanns inte hos Clas Ohlsson, inte på stora kedjan Prisma och inte i landets ledande varuhus. Här gavs dock rådet att bege sig till en liten specialaffär i Rödbergen.

Där fördes lampmodellen som av handelsmannen beskrevs som mycket ovanlig och sällan efterfrågad. Två stycken fanns i lagret och dem inhandlade maken till högt pris.

Då hela husbolaget har samma wc-armatur stundar problem sannolikt inom kort. Och ugglor i mossen anas beträffande reparationsfirmans val av toalettinredning. Men den diskussionen får vi ta instundande vecka.

Först ska emellertid rullepölse ätas (en av mig högt älskad delikatess hemförd från Kastrup flygfält av dottern) och damtian vandras. För detta ändamål inköpte jag ett vattentätt fodral för mobil och näsduk och annat smått man behöver under promenaden. Regnar gör det ju sannolikt som oftast i idrottssammanhang – särskilt när jag ska delta i mitt första, någonsin.

Så en sån fri fredag blev det denna gång! Ja – vi hann ju också handla djungelstass och bröllopskjol åt fröken T som skall fira temafödelsedagskalas – det första i urskogsstämning, det andra i Marry me-Krista Siegfrids-stämningar. Mångahanda bestyr, alltså. Därav den råddiga bloggen!

20130524-193611.jpg