Midsommarhelgen i år färgades mycket av sjukhusbesöken. Det var inget livshotande, men tarvade vård, trilskades till igen och tarvade mera vård. I såna lägen är man glad att man är nära sjukvården, att sjukvård finns att få och att den är grundlig och sakkunnig. Men den kräver tålamod och köande.

Helgens sjukling vistades på sjukhuset i 9 timmar i dag. Under tiden åt resten av familjen grekiskt på gemytliga Marine i Stensvik, simmade, kollade in vyer i ”Mamma Mia”-filmen inför resan till Skiathos, spelade oändliga spel på iPaden och bara lorvade i solen. Hela tiden med en liten oro i baktankarna. Till sist fick sjuklingen hämtas hem och den unga familjen i Kitteldalen lugna ner sig inför kvällen.

Mommo och mofa ska nu avsluta helgen med att grilla, fast vi inte har så mycket att slänga på glöden. Men solen skiner, grillandet är avslappnande och nästa vecka kräver en sista ansträngning på jobbet för en i familjen. Fast det är rätt skönt att packa ihop i lugn och ro och se dagarna minska.
Det är helt ok att pallra iväg sig i morgon, det kommer att vara härligt tyst i tåget. Sen blir det ju fem lata veckor.

(Denna ljuvliga lilla portion bars fram till T på Marine. Kocken tyckte hon fått en korv för lite, och designade en liten tilläggsportion. Mat med hjärta!)

20130623-195058.jpg