Dottern med familj och 15 kassar och väskor har gett sig iväg för att semestra en vecka på ön Högkopplan, sommarparadis för YLE-anställda. Fröknarna T och S plockade bland annat med sig de kompasser och kikare morfar presentade dem med inför Greklandsresan.

Eftersom vår fasadreparation bara drar ut och ingen ände synes erbjöds vi logement i deras rymliga hus i Esbo. Detta blir alltså vårt högkvarter en del av semestern, här finns luft och rymd och en härlig terass att vistas på.

Ja, om det skulle bli varmt och oblåsigt, alltså. Ingenting är så deppigt som en grå, stormig julikväll. Rejäla strumpor på fötterna och täcket upp över öronen. Vi bar förresten med oss 11 kassar av varierande storlek själv, det blir så när man ska ha täcken och kuddar och mat med sig.

Det är intressant att se andra träd från fönstret och ha rosenbuskarna vid husknuten. Lite spännande är det när spisar och apparater också är främmande. Det är som att bo på ett apartementos-hotell i södern, också med tillgång till nya spännande matbutiker i nejden. Jag köpte välsmakande grönsaker, närproducerade i Kyrkslätt och ett härligt bröd framställt i lokala Halmes bageri.

På onsdag ska också vi ta en liten tur till Högkopplan, för att fira våra födelsedagar – min infaller på onsdag och makens på fredag. Sommarens höjdpunkt – och enligt vad jag kan utläsa av väderleksprognoserna ska det vara sol och värme över hela Finland då. Fattas bara annat!

Nu ska vi se om jag förstår mig på att få igång de moderna duscharna i badrummet, sen blir det några glas rött och god natt i hushållets eleganta japanska bädd.

Byta hem är intressant!

20130722-214049.jpg