Vi har haft T och S på besök, och de återkommer också nästa helg. Föräldrarna har några intensiva evenemangsveckor, men det passar bra. Här i mummola är det lugnt just dessa helger. Sen far mommo på tjejresa och veckan därpå mofa på skolresa.

Flickorna är ju stora nu, sju år och fyra ( eller ”visst är det så att jag är nästan fem, mommo”). Det är inte svårt att hitta på program, tvärtom. Vi hinner inte med allt. Det har spelats spel, både dataspel på paddorna och klassiska sällskapsspel, Afrikas stjärna, Snakes and ladders, Fortuna. Det har lästs sagor, populärast är dom förfärliga Grimmska, vi har en gammal bok med suggestiva illustrationer.

Vi har målat och ritat seriesagor tillsammans, halsbrytande galet. Mommo är ingen stor tecknerska, men inspireras ibland å det vådligaste. Så var det i dotterns barndom också.

Sen har vi sett på film, Sound of music blev det, lite Madicken – och två gånger gamla musikalen Singing in the rain. Den råkade visas i TV – vi blev fast – och jag kom ihåg att jag köpt den en gång på DVD. Make’ em laugh, make’em laugh, make’em laugh! Ja verkligen, vi vred oss alla fyra.

Sen lekte flickorna vattenlekar i badrummet. Jag tror att man hos mommo och mofa kan tillåta sig vara lite barnsligare än man dagligdags kan vara i egenskap av etta i lågstadiet och ”nästa års förskole-elev”. Ingen har synpunkter på vad man leker här, huvudsaken är att man trivs.

Och vi har pratat och utbytt förtroenden. Och ätit köttbullar och popcorn och choklad.

Sen körde vi hem flickorna och satte oss på gården med några glas bubbel. Nästa weekend kommer dom igen. Dom är mycket välkomna. Dom håller mommo och mofa igång, och det är sannerligen bra!

20130818-195838.jpg

20130818-195934.jpg