Igår kväll firade vi höstfest på arbetsplatsen. Ikväll firade vi lite i förtid dotterns födelsedag. Båda högtidligheterna kan beskrivas med orden i rubriken: familjen, maten, vinet. Att sitta till bords tillsammans, att äta något nån planerat och tillagat, att dricka goda drycker, det är livets lycka.

I dag publicerade hufvudstadsdraken en artikel med det man kallade ”Skatteskvaller från ankdammen” uppgifter om vad kända finlandssvenskar tjänat under året. Man kan inte säga annat än att uppgifterna ofta var – ja vad ska man säga, funderingsväckande. Vad skulle jag göra med SÅÅ mycket pengar? Otänkbart!

Och inte behövs de ju heller, men ingen ska påstå att inte pengar ger säkerhet i tillvaron. Pengar i lagom mängd, alltså. Pengar kan också ge möjligheten att hjälpa andra, det ska inte glömmas.

Men det viktigaste är trots allt: familjen, samhörigheten, den gemensamma måltiden, det glada skrattet, den skallande sången, känslan av att vi hör ihop och klarar allt – tillsammans.

Den känslan går inte att köpa för pengar!

På bilden nedan intar familjen Ekrem-Frantz födelsedagsmiddag. Fröken S som ogillar fotografering hade påpassligt placerat sig bakom blomsteruppsättningen.

20131102-195406.jpg