Stormar ute igen. Kolsvart ute igen. Men äntligen firades det lilla jul. Några korta ord bara i väntan på kvällens avsnitt av Solsidan.

Vi öppnade våra kalendrar, också mofa och jag har tre stycken. Jag tittade på SVT:s julkalender med Barna Hedenhös. Man måste ju kunna diskutera med barnbarnen, och julkalender i TV är jätteroligt. Kalendrar i alla former måste jag få. Fast jag är 59 år och 4 månader.

Sen åt familjen på restaurant Kilim i Hagalund. Vi valde varierande turkiska godsaker, jag tog en vegetarisk tallrik med oststänger, grönsaksstänger och falafelbullar. T nallade duktigt av oststängerna. Både hon och S älskar mat och T är dessutom nyfiken på nya smaker och testar gärna.

Därefter körde vi till Mataskärs kapell där T:s kör uppträdde med adventssånger i gudstjänsten. Lilla S tycktes också kunna flera, och sjöng med i Hosianna. I smyg. S är inne i en period då man inte ska göra väsen av vad hon håller på med. Pastor Brita och kantor Elsa hade ordnat en fin adventsstund och det lilla kapellet var fullsatt. Så blir det ju när många unga sångare drar med sig hela släkten.

Det bjöds på tomtegröt och kaffe med pepparkakor och jultårtor.

En fin första advent, och nu är det officiellt julväntan. Ingen höjer längre på ögonbrynen åt ljusgirlanderna som vajar i stormen.
Nåja nu startar snart Solsidan, om det nu inte blir elavbrott i ovädret.

20131201-203716.jpg

20131201-203810.jpg