Ett kort inlägg innan julfirandet sätter i gång. Dottern har utlyst den telefonfria julen, heder åt henne. Det ska alltså inte spelas, instagrammas, Facebookas eller bloggas så länge denna julefrid råder.

Hon har absolut rätt i sitt konstaterande att det i dag har blivit allt svårare att sitta sysslolös i sina funderingar. Telefonen åker fram fortare än kvickt och surferierna sätter i gång. En liten paus i denna ständiga uppkoppling är en god jultradition.

Julaftonsmorgonen är förresten en av julens bästa stunder. Radiopratet surrar på, det är folk från olika håll av Svenskfinland som intervjuas om mångahanda, och en förnumstig folkloristplanta som föreläser om jultraditioner, i TV står Magdalena Ribbing och tycker till om juletikett. Det finns ännu några droppar i kaffepannnan, smörgåsarna med leverpastej och jullimpa smakade helgdagsfint.

Lite ska jag ännu titta på alla trevliga julhälsningar vänkretsen på FB lagt ut, gilla lite här, kommentera lite där. Maken ser över sitt underliga Clash of Clans spel, sätter byn i skick, som han säger. Sen blir det en liten paus.
God jul!

20131224-102857.jpg