Påsklördagsmorgon. En ”öppen” dag, mitt i helgerna. Fast – stängt och stängt – det stämmer ganska illa på helgdagsfirandet i dag. Det är full fart non stop.

Som i går på långfredagen. Maken säljer ju också en etta här i huset han har i sitt namn. (Bara genom avyttrande av också den har vi råd med nya lägenheten). Nåja, försäljningen skulle ske i dagarna och jag noterade nöjd att första visningen skulle vara på tisdag, alltså efter helgen.

Kattsvansen! I går ringer mäklaren mitt på dagen. Hon har två köpare på lut. Maken skulle ta ställning till anbuden, så hon kom uppspringande till oss, i fjärde våningen. Hennes hår stod formligen på ända, kinderna blossade. Också köparna tycktes ha eld i baken. Den som firar påsk i stillhet blir minsann utan kap på fastighetsmarknaden.

Uff. Jag gläder mig åt affären, åter välsignat till fullt pris. Men. Jag hade hellre sett att affärer inte görs på en av kyrkoårets viktigaste dagar. Det blir lite av månglarna i templet över det hela …

Vart går denna värld? Kontrasten mellan stillhet och aktivitet är utplånad. Hjulen rullar oupphörligen. Ingen tid att dra andan.

De pyjamasklädda barnbarnen bevittnade storögt mäklarens hektiska besök. Sen klädde vi på oss och stack iväg till Tomtbacka gård där lammungarna (och kalvarna) är en stor attraktion i påskhelgen. Massor av folk också där, men lammen stämmer ju en både till glädje och teologisk reflektion. Så det är ett fint evenemang.

T och S kunde förresten båda informera mommo om att de hört mycket om Jesus i veckan. Om rövarna på de andra korsen och den stora stenen som flickorna vid graven inte kunde rulla undan och det ena och det andra. Visste du det här, mommo? var frågan.

Säkert tycker många att dom kunde hålla tyst med sådan info i vanliga dagis och skolor, det diskuteras ju ständigt.

Men denna mommo är hjärtans glad över att nån i påskaktivitetsvillervallan erinrar om att det hela handlar om Jesus. Så vi diskuterade lite till. Och tittade på ikonerna på väggen, ovanför soffan.

20140419-102917.jpg

20140419-103026.jpg