Påskannandag. Sex lediga dagar är över – mycket har man hunnit med – mycket blev ogjort. Ett och annat är redan rapporterat i bloggen.

Därtill har vi latat och vilat oss. Jag har inte besökt kyrkan så mycket som jag önskat, men det blir kanske mer kommande år, i en ny församling. Hallå, Esbo svenska församling, här kommer mommo Ekrem! Med önskan om att ni grundar en ny kör för medelmåttiga röstresurser – jag tror det finns folk som varken är ”kråksångare” (jättefint att alla ska få sjunga) eller elitsångare av EsVoces-klass.

Familjen har gjort mycket denna påsk. Besökt lammungarna på Tomtbacka och påskeldarna på Fölisön. Otroligt hur många duktiga barn det finns som vill uppträda med solosång vid brasorna, som ju seden är vid denna tillställning. Även vår T uppträdde, bland de första – och säkert som den enda som sjöng på svenska.

20140421-155741.jpg

Vad mer har vi gjort? Ätit och ätit lite till! Svärsonens lammstek, dotterns pasha, vår egen påskmiddag i dag. Sparris med parmaskinka och parmesansås som förrätt.

20140421-155953.jpg

Sol och värme många dagar. Vi besökte i dag också svärmors nya hem, Kristinagården. Mat fem gånger i dygnet där, man hinner knappt annat än att passa mattiderna. Vi levererade tre lådor av morbror Nisses maskinskrivna dagboksmappar. Som svärmor sitter och lusläser, ständigt. Också kärleksbreven mellan honom och makan.

Arkivarien hajar till. Var går gränsen till det privata? Men det du lämnat efter dig i dokumentväg är fritt byte. Om det inte doneras till ett arkiv och regleras av donationsbrevets formuleringar.

I morgon börjar vardagen. Mycket på gång. Sälja och köpa lägenheter, planera flyttning av skola och arkiv, gå på operan (La Boheme) och åka till Åbo för Jesus Christ Superstar. Ha sångövning och många jobbmöten.

Livet är mångahanda.