Kompdag, ledig dag. Absolut fullproppad med kommande och farande.
Först åkte vi ut till nya hemmet med dottern i baksätet. Vi mätte lite, planerade lite, funderade hit och dit.

Och beundrade Tallinnbåtarnas färd i horisonten bortom talltopparna.

Sen blev det lunch i Bemböle kaffestuga. Ärtsoppa och pannkaka. Vad annars en torsdag. Så följde Ikea. Jag har aldrig rätt fattat det snillrika med Ikea. Inte förrän jag på ålderdomens tröskel blev heminredare. Det är fantastiskt hur många fiffiga saker det finns, hur många problemlösare.

Dottern identifierade genast hela inredningen i nya lyan som Ikea – varpå följer att det är lätt som en plätt att komplettera med fler hyllor, ersätta trasigt o.s.v. Vi inhandlade också ett läckert knallrött balkongbord med tillhörande stolar. Till rimligt pris.

Sen fördes detta till nya hemmet och därpå åktes en tur till det gamla för att dottern skulle få avgöra om hon ville ta till vara något av sitt gamla bohag som fortfarande lagrats i vår källare. Dockan Eleonora, Smurfen, Murvius och en hemlighetsfull låda fick bl.a. följa med. Lådan är en tidskapsel som morbror Nisse sammanställde 1980 när E föddes. Den skall innehålla allehanda grejer med anknytning till födelseåret. Spännande!

Nå, så tillbaka till – dotterns hus- denna gång. Där är lite kaos för huset rappas och målas och därtill asfalteras gården. Det vimlade av jobbare. En hastig macka och en kopp kaffe hann vi med, och lite skoj med barnbarnen innan det var dags att åka till körövningen.

Efter en koncentrerad halvannan timme sång och en halvtimmes väntan på bussen (det kan inte bli sämre i Esbo) är jag nu hemma.

Nu beundrar jag morsdagspresentpåsen jag fick i efterskott. Ni som kollat på Eurovisionen möter många bekanta element: en dvd med norska Carl-Espen , en annan med låten från Montenegro, choklad som den irländska delegationen delade ut – och världens tjusigaste morsdagskort med bild av den frodige smörtenoren från Belgien som sjöng så vackert om sin mor, men trillade ut i semifinalen. Jag fick också en härlig blommig handduk (Åhlens i Malmö) och en läcker dansk korv. Ett riktigt ymnighetshorn, den påsen.

I morgon är det jobbdag igen. Men ikväll ska vi ännu varva ned med deckare på TV och ett glas rött.

Det har varit en riktigt rolig dag!

20140515-212857.jpg