Jag tror ingen läser bloggar i dag. Det har nämligen varit den varmaste, soligaste somrigaste dagen i kvinnominne. Men kanske nån tar sig en titt i kvällskylan, så here goes.

Vi har varit på Borgbacken, mäklarfirman som skötte våra försäljningar – landets största – bjöd på kalaset. Lilla S – nja hon når ju upp över metersträcket nu fick fritt välja åk. Ty syster T med mor är på kyrkokörstämma för barn i Åboland.

Far J och mofa åkte glada med, det fick snurra och rulla och guppa bäst det ville. Mommo fotade och vinkade. Och tog en tapper tur i helikopterkarusellen, sittande i baksätet. Det var stört omöjligt att ta sig i och ur det åket. Nästa tur fördröjdes något när mommo Ekrem kämpade med att manövrera ut sin breda bak ur den trånga kabinen.

Sen åkte vi till Ikea, svärsonen, stark som en björn och förare av en rymlig bil hjälpte oss leverera hem ett köksbord från Ikea. Min soliga bild av företaget bleknade något, nu kom jag ihåg vilket fasans bök det är att sätta ihop deras möbler. Maken svor, skruvade, rasade över att delarna aldrig är helt som de ska – och avbröt för dagen. Vi har matbord, hylla och balkongmöblemang som väntar på montering…

Men solen skiner så välsignat, inte i dag! Vi hälsade på några grannar i nya huset, krafsade lite på en ny hundgranne och åkte hem strandvägen från Sökö.

Esbo är ett paradis. Åtminstone strandremsorna. Åtminstone när solen skiner.

20140517-175247.jpg

20140517-175259.jpg