Palma aquarium var dagens program för 4/5 av sällskapet. 1/5 producerade podd på långdistans och shoppade solokvist.

Barnbarnen och vi gamyler är förtjusta i vattnets vidunder. Och här fanns ett akvarium som hette duga. Med hajar och sjöhästar och krabbor och muränor och rockor …. I vackra, stoooora härliga akvarier. Här fanns också en lekpark med ett hoppslott och ett sjörövarskepp att klättra i. Syssel för många timmar.

Ok, det kostade skjortan. Men smakade därefter. Den som läst min blogg en längre tid vet att jag är svag för turistfoton som prackas på den lättledde resenären. Här togs en bild av akvariegästerna redan vid ingången, som synes nedan hann mommo inte fixa fotominen. När man vandrat genom djungelavsnittet av utställningen dök det upp en karl med en grann papegoja. I upplägget ingick att barnen kunde fotas med den.

Det är klart att jag löste ut alla fotografier vid utgången. Bilderna av T och S med papegojan på armen blev dessutom exceptionellt lyckade.

Sen åt vi korv och pommes på en lite slabbig restaurang, men allt smakade ok. Här slogs jag dock av bristen på barnuppfostran och belevat beteende i dagens Europa.

I bordet bredvid satt en italiensk familj, det ca två-åriga barnet var placerat PÅ matbordet (med skorna på). Medan det ”åt” misshandlade det sin far med en plastkratta. Mor livade upp måltidsstunden med att blåsa såpbubblor, så den lilles ätande garanterat skulle distraheras.

Kalabaliken var hemsk att skåda och jag ropade på Super-Nanny i min själ. Personalen hade tydligen observerat det hela och rusade fram med en
barn-matstol som föräldrarna förvånade tog emot.

Annat irriterande beteende noterades också. Det finns folk (mest karlar, ursäkta generaliseringen) som har treåringars själar när dom rör sig på nöjesställen. När halva publiken är barn kanske man inte behöver klämma sig fram i första ledet med sin kamera – man ser ju s.a.s. över de mindre åskådarna. Kanske behöver man inte heller fotografera 50 noga fokuserade bilder vid den lilla, populära sjöhäst-tanken många åskådare vill titta på.

Nåja, nog om vett och etikett. För denna gång. Helhetssumman av upplevelsen var dock magisk.

T fotograferade också ivrigt med sin nya mobil. Det ser man på bilden nedan.

20140626-150153-54113202.jpg

20140626-150218-54138753.jpg