I dag tog vi oss samman. Plockade fram hammaren och slagborren och tavelkrokarna och gav oss i kast med tavelupphängningen. Stenhårda väggar som sagt, och kvar finns ett antal nogsamt borrade och proppade hål vilka naturligtvis måste döljas-utnyttjas.

Det blev små nya helheter komponerade av grejer vi haft på väggarna förr. Alla gröna tavlor ovanför nya myshörnan i arbetsrummet. De snyggaste turistikonerna ovanför prydnadsskåpet, småtavlor från resor i en grupp invid o.s.v. Ännu ska familjefoton från olika tider hängas i sovrummet. Vår minimala ”wall of fame” i arbetsrummet inbegriper makens diplom för utmärkelse till ”årets lärare” och mitt pris för en bok om folklekar, samt diplomet som hängde ihop med förtjänstkorset av Finlands Vita ros orden.

När det var färdigspikat kastade vi oss ut i det västra huvudstadsregionen kan erbjuda den semesterlediga: lunch på Marine, en grekisk krog i Stensvik och kaffe med dopp i Gårdsbodens kafé, några kilometer in i grannkommunen Kyrkslätt.

Och som socker på bottnen packade vi i kvällningen ner minibubbel i makens ryggsäck och sökte upp en fin utsiktsplats på stranden. Från Klobbens strandbad har man utsikt över viken med Kasaberget i fonden. Playan var populär ikväll. En svanfamilj simmade runt, mängder av barn härjade ännu omkring i vattnet, en pappa flög drakar med sina små döttrar.

En välsignad kväll! När vi vandrade hemåt tappade vi bort oss lite, jag tror vandringen blev sju kilometer lång till sist. Vi nappade med oss några pizzor från lokala näringsstället, och sen hittade vi hem.

Jag tror det märks att vi trivs med det nya!

20140711-203159-73919806.jpg