Sista semesterveckan. Högtryck, rejäl värme. Och jag får bo nära havet f.f.g. i mitt liv. Vi bor inte dyrt, minsann, men i Esbo har dom som bor söder om Västerleden väldigt nära till havsstranden, inte bara förmöget folk som äger dom poscha villorna i strandkanten.

Jag blev helt till mig då jag märkte att Klobbens strandbad ligger en kort promenad bort. Sandstrand, långgrunt, badvakter på sommaren, ett kafé som säljer varma munkringar och bullar, ja t.o.m. matportioner.

Dit drog vi oss i dag, med lunchkorg, filtar, en hopfällbar picknickstol för mofa. Vi hade handlat färskt bröd, pastejer, ost, ärter, hallon och körsbär.

Vattentemperaturen var 22 grader. Det var himmelskt. När vi simmar färdigt understödde vi kaféet, tog oss kaffe och glass där.

I morgon planerar vi åka skärgårdsbåt till Stora Kalvholmen. Vi kan hoppa på vid Klobben, en halvtimme bort ligger underbara holmen med sina simstränder, restaurang Gula Villan och den lilla kaffestugan i torpet.

Som om man hade förflyttat sig till ett annat land är det. Ett sommarland vid havet.

Men det blir också härligt att se ut över landskapet när höststormarna och snöyrorna börjar dra in. En ny vinkel på tillvaron – och bara 25 minuter bort från den sakta rinnande Rutiån i Gamlas där vi bodde förr.

Jag är varje dag så glad över att vi vågade flytta. Och landade så överraskande rätt.

20140721-205428-75268494.jpg