Vi hade så fina planer i morse – skärgårdsfärja till Kalvholmen, heldag där, god middag. Men detta var en av de dagar då inget gick som det skulle.

I Stensviks hamn upplyste oss vänliga personer att färjan nuförtiden avgår från en annan, rätt närbelägen hamn. Vi rusade, såg båten komma ute på fjärden, såg den lägga till i bortersta ändan av stranden.

Vi såg också kön väntande människor. Tuulikki tar 100 personer. Det stod genast klart att loppet var kört. Kön var ändlös. Reklamkampanjen för Kalvholmen har tydligen gjort susen.

Plan B? Simma på Stensviks badstrand istället! Fin sandstrand. Men skylten var obönhörlig: RIKLIGT MED BLÅGRÖNA ALGER. Det var den simturen.

Plan C? Lunch på grekiska restaurangen vid badstranden! Lunchbuffén såg eländig ut, slutäten, vattnig. Nej, man fick inte beställa från menyn. Ingen lunch här.

Plan D? Lunch och simning vid Mellstens strand! Fullpackat med bilar på parkeringen, längs gator och vägar. Inte en chans här heller.

Plan E? Lunch i restaurangen i Gäddviks vattentorn! Dottern googlade: kostar 48 euro för vuxna, 12 för barn! Aldrig på tiden.

Plan F? Lunch på Stockmanns i Hagalund! Trassliga trafikarrangemang, vi kom inte in på rätt parkering.

Plan G? Nu var vi hungriga. Iso Omena kan väl inte slå fel? Mycket bökiga byggnadsarbeten kring också det köpcentret, men in kom vi, åt på Chico’s, inte så tokigt, men ingen höjdare heller.

Sen tänkte vi besöka Gårdsboden i Kyrkslätt, äntligen gå dess spökvandring i källaren för barnen, köpa den där goda osten. Bara stollar googlar inte i förväg. Öppet fre-sö stod det på den stängda dörren. Där var det!

Nå dagens skörd blev ett besök på Reimans trädgård – dottern köpte en krusbärsbuske, den första bärbusken i deras planerade trädgård. Maken lade ut en peng på en stilig ökenros.

Sen trasslade vi ner oss till badstranden i Bastvik. Jag vet inte hur algläget var där, men fullt av folk var det i vattnet så vi riskerade. 23 grader, härligt!

Som synes av bilden nedan höll truppen relativt gott humör trots att dagen till största delen bestod av bilkryssande. I morgon tar vi det som det kommer. Kanske lite bärplockning. Och en simtur. Nånstans dit vi råkar hitta fram. Högsommartider, hela landet semestrar, inga planer håller!

20140722-203105-73865775.jpg