En fest-tät helg, denna sista i augusti. Två evenemang jag inte högtidlighållit förr: Esbodagen och Forneldarnas natt. Massor av evenemang i bygden, ett fyrsidigt programblad vägleder esboborna.

Vi ska – om vi hinner – fira båda dagarna i en veva: på Vikingaborg (en hembygdsgård jag aldrig varit inne i) ska det serveras barnteater och strax efter det blir det tändandet av en forneld på simstranden i närheten.

Vi får se hur det blir, ty dagen är späckad. Fröknarna T och S gästar oss. Det betyder bl.a. att vi fick besöka simskolan i Esbovikens simhall två gånger – i morse gjorde jag S sällskap och nu är mofa där med T (på läktarplats). Jag simmade själv, eller snarare bekantade mig med vattenlöpningens konst. Passade mig verkligen tycktes det.

Mycket stökig var simhallen, men superorganiserade S introducerade mig i alla system med olika passerkort, hur duscharna fungerade och vilken dörr som ledde till bastun.

Nu vågar jag mig dit solokvist – har en hel bunt idrottskuponger jag tilldelats av arbetsgivaren.

Harry Potter filmen, nummer ett ska vi också se, vi lever i de första Potter-tiderna en gång till nu när flickorna fascinerats.

Och sen blir det popcorn och slappande. Och inte bara iPadspelande. Jag ska försöka påminna om kortpacken och Afrikas stjärna. Och Snakes and Ladders. Fast det spelet brukar leda till gräl och gråt. Alltför tvära kast mellan tur och otur!

Nu får vi börja duka fram lite middagsmat. Simma är ett hungrigt göra!

IMG_0468.JPG