Egentligen borde jag denna vecka befinna mig på konferens i Innsbruck. Men jag maskade ur, krafterna att flyga och fara tröt och inspirationen att författa ett paper sinade. Så jag blev hemma.

Jag borde vara där, men är alltså här. Och här har jag en hel del att göra, faktiskt. I går hölls ett möte på jobbet som jag är glad att jag var med på. Annars hade jag nämligen haft mycket svårt att sätta mig in i hur den aktuella arbetssituationen verkligen ser ut. Jag talar fördolt nu. Men bra att jag var där.

I dag var det körövning också, i stadshusets aula rentav. Arbetarinstitutet fyller 100 och dess aktiviteter ska synas på stan. Vi drog övningen i den kvällstomma aulan. Två tjänstemän vandrade förbi bärande på dokument. Bara dom, vaktmästaren och vi var där. Nåja, ombyte förnöjer.

Jag skall ställa till med en liten bjudning för väninnorna i helgen (fortsatt 60-årsfirande), det hade jag inte kunnat planera in om jag var där. Men här ska både städas och bakas och kockas och dukas med nya servisen.

Och då jag är här kan jag också gå på morgonkaffe till barnbarnets skola – hennes kör ska sjunga. Bra start på helgen!

En stor del av av mina arbetskamrater befinner sig denna veckända i Göteborg för bokmässearbete. Där får man räkmackor i varje sväng. De flesta skriver i sina FB-statusar just om räkorna. Dom skymmer nästan böckerna, tycks det. Just för räkornas skull hade jag gärna varit där jag med om jag fått. Fast till Göteborg är jag på väg å yrkets vägnar senare i höst. Nån räka lär jag få mig till livs.

I Innsbruck hade serverats både alptoppar, lärda föreläsningar och säkert några äppelstrudlar. Där hade nog varit bra, där med.

Räkor och strudlar och vetenskap och böcker i all ära där ute i världen. Här är gott att vara. En whiskytuting får avsluta kvällen och snart ger Gud veckoslut!

IMG_2340.JPG