Barnbarnen sov över. Dom är 6 och 8 nu, formidabel ålder när man kan det mesta. Siffror och bokstäver och sammanhang. Och är en mästare på lek och spel.

Det brukar bli väldigt mycket ”sitta ensam med iPaden och briljera”. Men det känns lite ensidigt – och inte riktigt sällskapligt heller. Som jag ju skrev senast. Så vi tänkte variera lite.

Det gick rätt bra. Först introducerade vi Sänka skepp, med penna och rutigt papper. Det gick galant. T ville ta flera omgångar i dag. Framgångsrik som hon var.

Sen spelade vi ett Lego-spel, Creationary. Det köpte jag av en kollega – bara på skoj. Jag tyckte själv det verkade lite träigt först – kanske mest för att jag är världssämst på att bygga och konstruera. Det skulle man ju här – och de andra skulle gissa vad man skapat. Mina Lego-figurer var omöjliga att identifiera som något. Jag fick ta både till ljud och beskrivningar för att ge gissarna en chans.

Men T var åter en mästare. Fort fixade hon ihop det efterfrågade, raskt såg hon vilka bitar som tjänade till vad. Sen kom S med också, hon var inte dålig hon heller. Jag erfor att spelet var snillrikt hoptotat. Man skulle nämligen skapa egna regler så spelet passade en bäst. Blev mest roligt för ens eget lekgäng.

Dom kan på Lego, det är klart.

Lite iPad blev det nog, men också väldigt mycket bokläsning och prat. Och baka knäckebröd tillsammans. Min övertygelse fick näring: barn i dag kan fantastiskt mycket, dom kan det mesta.

Och det är en fröjd att få följa med i svängarna.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/3eb/37510373/files/2015/01/img_2780-0.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/3eb/37510373/files/2015/01/img_2781-0.jpg