Vi drar mot februari och mars, intalar jag mig. Då stundar några trevliga resor, isfria trottoarer och omsider sippor av olika slag. Kan knappt vänta på att utforska vår nya hembygd i knoppningstider. Naturen vid Hannusträsket, skir grönska. Aah!

Just nu ser det ut såhär från vårt köksfönster:

2015/01/img_2814.jpg

Denna lördag är lite mer krävande logistiskt än vanligt. Dottern är på kurs i Västnyland och kvar hemma är en pappa, en mommo, en mofa, två simskolelever och en bil. I dag har vi först hämtat pappan och den yngre simskoleleven, lämnat pappan i snabbköpet, kört mommon och simmaren till simhallen varpå mofan har gjort ärenden, hämtat pappan från butiken, levererat honom hem, sen hämtat simmardamerna och levererat dem hem, varpå pappan kört gamylerna till deras hem och återvänt hem för att fixa lunch åt sina döttrar och sen köra den äldre simskoleleven till simhallen och sen – ja, sen vet jag inte, ty pappan fick hålla bilen över helgen, mest praktiskt så.

Vadan denna rumba, har ni f.ö. hängt med? Ja, den trogna läsaren vet ju att yngre familjens bil kvaddades vid hemkörningen från julfirandet i norr. Ny bil kommer snart, men icke riktigt än. Så vi delar på en, och med lite planering går det riktigt bra. Men nog hajar man till vid tanken på hur mycket bil man faktiskt behöver i dag. Dagen är ju också ett starkt bevis på hur viktigt det är att bo relativt nära varann. Som vi ju efter flytten gör, på kort köravstånd.

Nu har mommon därtill varit i tvättstugan och frostat av frysen. Sen blir det badrumsskurning och att sy opp ett par byxor och lite ett och annat.

Och till sist blir det beställpizza och några glas rött. När Gud väl givit kväll och helgen ringts in.