Det har varit en springig vecka. Började med biobesöket på måndag. Fortsatte med konsert i Musikhuset igår kväll, jag fick följa med som ”övervakare” av 78 skolelever. Det var Debussy, Walton och Saariaho. Inte så värst färdigtuggat. Men dirigenten Susanna Mälkki är min gudinna. Ingen annan har ett sådant kroppspråk när hen gör musik. Elektrifierande.

I dag var det körövning. Vår dirigent har visionen att vi ska sjunga Bellmans undersköna ”Bort allt vad oro gör” som en skara oskuldsfulla Lucior. Intressant utmaning ty texten är ju helt koncentrerad på buteljer med malagavin.

I morgon blir det spännande vernissage, en kompis till dottern står bakom en utställning om ”stigmatiserade djur”. Vad månde man få uppleva där?

Det var kultursidan. Nu något om matkulturbiten. Ekrems kökspatrull har åter bestämt menyn för veckans höjdpunkt, söndagsmiddagen, den som avnjuts mellan kyrkobesöket och eftermiddagsluren, en söndag när allt är som det ska.

Det blir krämig potatis- och purjolökssoppa med små ostsemlor till förrätt och färsbiffar med färskostgömma samt potatisbakelser till huvudrätt. Nån speciell glass får duga som dessert. Tillredandet av det ovannämnda kräver redan båda kockarnas fulla uppmärksamhet.

Ja, och på lördag ska det käkas Flammkuchen, ett intressant recept erhållet via en FB-diskussion.

Thank God it’s Thursday!

2015/01/img_2826.jpg