S hade inbjudit till sexårskalas denna söndag. Själva högtidsdagen infaller ju på juldagen. Men i dag var väninnorna i förskolegruppen Snäckorna bjudna fest – temat var muffins. Mommo och mofa hade åter förmånen att få delta som extra ögon-öron-händer.

Allt började fint. Några gäster hade förvisso stupat i säsongens sjukor. Men vimlet i tamburen var stort. Mofa satt på vakt i trappan.

IMG_2847
Presenterna hopade sig.

IMG_2849
Och snart satt 7 damer, samt jubileraren med syster bänkade vid festbordet. Det bjöds på hot dogs till att börja med. Sen inleddes det egenhändiga dekorerandet av de på förhand bakade muffinsarna.

T var en fena på att tillverka vackra muffinsar – detta tema hade hon själv utnyttjat tidigare vid sitt kalas.

IMG_2859
Gott och väl. Alla lät sig smaka. Sen avvek plötsligt den gladaste gästen, lilla G. Hon med det muntraste skrattet, den soligaste uppsynen, kramarna till alla gäster. Plötsligt bleknade hon och kastade upp över hela halva golvet. Lilla illamående raringen.

Pappa ringde upp hennes pappa, mommo tvättade golv, mamma tröstade lilla G, pratade lugnande med henne, putsade och klappade. De övriga gästerna förskräcktes. ”Kalla på ambulansen”, ropade en. Men sen fortsatte kalaset. Lilla G avhämtades. Det lektes zombie-hippa, en för lekforskarmommo okänd natalek, det rusades runt i kurragömma. Det blev disco och det blev maskerad. Sånt ställer livliga storasyster T till med. Jubilaren och en av de stillsammare gästerna stängde dörren och pysslade stillsamt för sig.

Dom låter som en hög kacklade hönor, kommenterade födelsedagsbarnet lakoniskt. Och fortsatte lugnt pussla ihop ett av Lego Friends paketen hon fått av sina gäster.

Efter två timmar började föräldrarna anlända. Mor E fick informera dem om sjukdomsfallet.

Snart kanske vi alla har drabbats av vinterspysjukan. Men den kommer väl nån väg såviså. Alla tog det med ro.

Och det var ett bra kalas, utan tvivel. Inte minst för mommo och mofa som är väldigt intresserade av vad barn säger, tycker och gör.

Snart var raden vinterskor i hallen på Murvägen 5 åter decimerad. Ballongerna nedtagna och vardagen åter här.

IMG_2860