Andra dagen i London. Nu kom vi igång med aktiviteter. Upp i tid, sen till leksaksmuseet i Bethnal Green. Smidigt med tuben, några hundra meter från stationen med samma namn.

Roligt för stora och små. Saker att göra för barnen, nostalgitrippar för oss gamyler (allehanda gamla leksaker och spel som var en viktig del av den egna barndomen är nu museiklenoder). Utställningen med dockskåp var fin. Kunde inte undvika några bokinköp.

IMG_2931

IMG_2922

Sen åt vi pubmat igen – tur och lov får barn komma in här nuförtiden. Annat var det på 90-talet … Fish and chips åt barnbarnen, sallad åt mor (som erinrade sig att man bör beställa dressingen ”on the side”, annars dränks grönsakerna i oljigheter) och pajer åt mommo och mofa. Man kunde än en gång konstatera att pajerna ser godare ut än de är. Men helt duglig föda, nåjo.

IMG_2930

Sen avvek mofa på egna vägar och vi damer drog oss på invecklade vägar till Harry Potter-världen en bit från Watford Junktion. Mödan värt, ty här fick Potter-fans i åldern 6-60 ( i vårt fall) sitt lystmäte. Vilka dekorer, vilken yrkesskicklighet filmmakarna gav uttryck för. Ett äventyr var det att glutta bakom draperierna.

IMG_2951

IMG_2955

Och köpa förstås, souvenirhandeln var välförsedd. S valde ett mjukisdjur i form av Hagrids hund, T ville ha en trollstav och valde efter liten tvekan Herminone’s stav.

Tänk att en enda persons fantasi kan skapa en dylik värld av saga och underhållning – och egentligen en hel del etisk propaganda.

Vi njöt alla fyra i stora drag. Och vid hemkomsten ( efter bussresa, tågfärd och tre tunnelbanebyten) sammanstrålade vi med mofa för middag hos standarditalienaren på Queensway. Som gör en kanongod ravioli bl.a. Stamkrog sedan många år. ”Den riktiga italienaren” kallar sig krögaren för att avskilja sig från båda Bella Italia-kedjekrogarna på samma gata.

Hemma på hotellet varvade sällskapet ner, och T och S plockade fram sina nyförvärv. ”Jag är så nöjd”, kommenterade T dagen.

Mommo är också belåten.
Och nya äventyr väntar i morgon.

IMG_2944