Kompdag i morgon tur och lov. Är vårtrött och det känns länge sen vi firade ett riktigt slakt veckoslut. Det blir evenemang denna weekend också, tillsammans med flickorna F. Överraskningsprogram ska det vankas. På annan ort. Hoppas allt klaffar.

Det är en surpris med anledning av absolut ingenting – bara för att mota vårtristessen lite. Det är alltså T och S som ska överraskas lite. De har fått tre ledtrådar av sin mor: slott, hamburgare och vårskrik. Det mittersta ordet ska inte tolkas konkret utan småmetaforiskt. De har fått order att packa simkostymer (underbara finlandssvenska ord) och festklänningar. Allt annat är belagt med hemlighetsmakeriets slöjor. På lördag inleds äventyret. 

Min lediga morgondag går också i hemliga förberedelsers tecken. Inte mer om det heller, av hemlig anledning. 

Man kan undra om dottern och jag drabbats av nån sorts vårdilleri med alla våra arrangemang. Men man har just så roligt som man gör sig – och den trogna läsaren ska nog få sig hemligheterna avslöjade vad det lider. 

Vad mer på gång? Jo, jag fick telefonen tillbaka, fixad och lagad – och gratis, ty skadan föll under konsumentskyddet, trots att garantin gått ut för ett år sedan. Också detta en glad överraskning. 

Mindre roligt var att både kontakter och bilder försvunnit ur apparaten. 

Jag inledde återställningsarbetet med att ladda in en personlig skärmbild. Bubbel och snittar ska det vara också här – såklart!