Kristi himmelsfärdsdag i dag, en skön helgdag inplacerad mitt i veckan – där den hör hemma. Och hufvudstadsdraken raljerar: vad ska du hitta på  ”flygaredagen” i år? En helt överlopps ledig dag? Inte kan du shoppa – Gud vare lovad för det i alla fall, tycker jag! 

Hu vale vad jag avskyr den skämtsamma benämningen ”Kristi flygare” ! Salig far använde sig alltid av uttrycket, inte vet jag egentligen vilken hans andliga ståndpunkt var. Jag tycker i allmänhet inte om att man skämtar med det som är heligt för någon – det må gälla vilken religion som helst!

Vi firade med att äntligen komma oss i väg till Domkyrkan på gudstjänst  – det har varit många hinder för det de senaste månaderna. Orgeln brusade som aldrig förr, den heliga stämingen dallrade mellan de uråldriga murarna. Vi träffade också en gammal vän från min tidigare församlingsgemenskap. Det blev en lång pratstund på kyrkbacken. 

Sen åkte vi till några trädgårdsbutiker – de håller helgöppet, pyntade fint på balkongen. Vi åt härlig middag på balkongen – första gången för i år! Ljuvliga tider!

Dotter ringde från Wien där Eurovisionsfolket håller på att organisera sig. 

En klar afton, ännu ska vi ta ett glas i köket och fundera lite över inköpslistan för weekenden. Fröknarna är i antågande och det gäller att göra upp en matsedel som är snabbfixad. 

Ty mest ska vi umgås, leka och spela och mysa. Inte stå vid spisen.

Förstås.