Bländande solsken i vårt kök. Klockan är 21:52. Det är midsommar nästa vecka, hjälp! Försommartiderna går alldeles för fort! Blomningarna har jag främst följt via FB – äppel, körsbär, syren, rhododendron … Vackrast via nätet, än är det blåsigt och kyligt. 

I går gjorde vi en riktig säsonggrej – gick på sommarteater! LasseMajas detektivbyrå var det på Finns sommarteater. Det växlande vädret hade lurat oss att boka biljetter lördag kväll, regnsjukt visade det sig vara ända till föreställningens början. Nå, som alla andra var vi försedda med sittunderlag, regnrockar och filtar att breda över knäna, det var riktigt gemytligt. 

Trevlig föreställning som fick en på gott humör, färska bullar och kaffe-saft kunde man köpa, glass i pausen och lotter man inget vann på. Lite huttrigt, men underbart vackra vyer över Esbo-åkrarna. En finlandssvensk afton – klart man träffade ett antal bekanta. 

I dag besöktes Domkyrkan – Missionsfesten firade avslutningsgudstjänst. Jag sjöng med i psalmerna så nästan hesheten slog till. Oändligt härligt när fina kyrkokören laddade på med sina stämmor, Kråksången höll melodistämman och vi i bänkarna ryckte in när kantorerna gav tecken att det var dags. Jag borde väl sluta jama om att jag minsann längtar att få sjunga i en kyrkokör igen. Istället riskera att  klara  eller inte klara insjungningen i fina kyrkokören och som alternativ ansluta mig till kråksångarna. 

Lovsångsljud resulterar ju båda alternativen i – och det är väl det viktiga. 

4 veckor till semestern – nu startar nedräkningen!