Vet inte om bloggläsarna följde gårdagens prinsbröllop – alls – eller åtminstone inte till det formidabla slutet – festmiddagen. Nåväl – middagsmaten presenterades i alla fall grundligt för oss TV-firare – och nog var den av yppersta klass. Aldrig har jag sett en förrätt så skön – och blomsterprydd te.x !

I dag var dags för söndagsmiddag på Sökögränden 16, även detta en solenn ritual, en höjdpunkt i arbetsveckan. Vi har kommit till min kulinariska älsklingstid av året. Primörer hela vägen, lätt att väva ihop menyn. I dag blev det som start en bruschetta med goda tomater (Närpes rules här) och späda lökar. Sen hade maken fixat härliga köttbullar med fyllning av Västerbottenost. Till det lokal nypotatis, gräddfilssås med senap och gräslök, fräsch sallad med bl.a. gurka från några kilometer bort i Kyrkslätt och  därtill härlig sötsurlimpa från hovleverantören Gårdsboden, ett stycke biltur bort, leve dom! 

  
I morgon blir det lättstekt nypotatis med sallad av lokala primörer – huvudrätt den lokala korven ”Raseborgaren”. 

Dagens efterrätt var hallon med mascarpone – det godaste och enklaste man kan fixa till. Stort tack till Rainer Jeppe i Närpes vars supersöta hallon salufördes i lokala K-butiken. 

Underbara sommarkök – av kunglig kvalitet är du – även det enklaste, mest okonstlade konceptet!