Årets södernsemester är över. Efter en fasansfullt utdragen, köande, svettig och försenad avfärd är vi återbördade till de lågt hängande regnmolnen, det kyliga vädret och tvättmaskinens envetna brummande.

Men frånsett den sista biten var resan en fullträff. Santorini är en av jordens vackraste platser. Inget märktes av den pågående krisen – vilken givetvis var en chimär och en lögn. Under ytan är ingenting som förr. Men vi turistade som vanligt – och det är väl det enda man som resenär och Greklandsvän kan göra. Konsumera, njuta allt man har råd till – som vanligt.

Vi tilldelades på hotellet samma rum som vi bodde i för 7 år sedan. Då var T en kavat 2-åring och S en buktning i mammas kjollinning. Rum(men med 1 toalett) och rutinerna fungerade – det är t.ex. märkligt hur lätt barn lär sig att man inte får slänga papper i wc-skålen! Två dagar bilhyrning satsade vi på, annars karakteriserades dagarna av en jämn lunk, inleddes med lång och vilsam frukost, strukturerades av morgondopp, middagsdopp, kvällsdopp, lunch, eftermiddagskaffe/glass, cocktailhour och middag på stan.

Fem personer – fem viljor. Mamma E hittade på ett fint system – varje resenär fick bestämma program för en dag. I leken ingick också en utmaning till de andra resenärerna. S inledde och bestämde att hennes dag skulle innefatta åtminstone 3 glassportioner och lunch på balkongen. Slutligen utmanades alla att bygga spelkortshus enligt förmåga.

T frågade genast om det finns ett museum på orten (mommos hjärta sväller) – det blev alltså stadens sjöfartsmuseum hennes dag. Och alla utmanades att teckna valfria skepp under väntan på lunchmaten.

Mamma E ville inta cocktails på en legendarisk bar med grandios utsikt över kalderan i Fira, utmaningen gick ut på att alla resenärer skulle köpa varann hemliga presenter á 3 euro – vi drog hemlig lott om vem som skulle handla till vem.

Så förflöt dagarna i glada tecken – fast lite systerligt kiv kan väl knappast undvikas … och därav följande irritation hos de vuxna. Vi ska inte utmåla det hela alltför glansbildsblänkande. Men ett sjutusans bra resgäng är vi på det hela taget – och vi har vansinnigt roligt tillsammans mesta tiden!

Lite bilder till sist!
imageÄ
image
image
image
image
image
image