De sista lediga dagarna innnan skolterminen drar igång. Vi betar av museerna i närtrakten. Vi har ätit taco, pizza, hotdogs och i dag blir det hamburgare. Vi har frossat på glass och bullar.

Tyst i huset nu på morgonen. Alla sitter vid sina datorer eller iPadar, vi inväntar nästa museums öppnande – klockan 11 först.

Allt emellanåt störs freden av öronbedövande borrande. Det görs badrumsreparation i trappan. Vattnet är avslaget i flera timmar alltsomoftast, även i dag, så snart måste vi ut ur huset om vi ska dricka, tvätta händerna eller gå på tuppen.

Ett mäktigt åskväder drog över trakten i natt, nu ser det ut att klarna upp.

T har i dag beslutat ha på sig mammas vidbrättade solhatt. Hela dagen – ute som inne. S har övergivit sandalerna och vandrar omkring i vinterkängorna. Fashion statements – skrattar deras mor.

Jag tycker det är tufft. Att välja det oväntade och annorlunda – utan en tanke på att nån kanske kommer med en ironisk kommentar eller en mobbande attityd.

Så snart ska vi vandra ut i våra hattar och kängor. Det är nästan så jag tycker jag borde bidra med något överraskande också. Några förslag, T och S!!!???
image