Naturligtvis sammanföll sommarförkylningen med det vidunderliga varma vädret vi alla väntat på. Redan på fredagen när jag satt i kundtjänsten raspade halsen och rann näsan. Nu har jag hängt här hemma – lite känning av solen får jag dock på balkongen.

Klockan är 13.12 och jag har just druckit morgonkaffe. Sedan ålade jag mig tre uppgifter: byta lakan (efter en svettig orolig natt), vattna balkongblommorna (som står och pustar – dom gillade det kyliga, regniga vädret mycket bättre) – och skriva ett blogginlägg.

Efter det får jag se om jag återintar sängläge eller känner mig piggare och börjar känna mig hungrig. Maken har ansvar för dagens huvudrätt, så inga bekymmer där. Höna i smarrig sås där vittvin och schalottenlökar är huvudingredienser. Hallon och mascarpone på det – nu har hallonen gått ner i pris lite, så vi frossar rejält. Halva flaskan av dessertvinet Vinsanto finns kvar från förra söndagen, det blir finemang.

Nästa vecka börjar höstens begivenheter aktualiseras – det må nu vara hur högsommarhett som helst. Anmälning till damkören ska göras, till Chi Ball yogan – och på söndag ska jag ffg vara kyrkvärd i Domkyrkan. Det sistnämnda skrämmer mig lite. Jag ska läsa en lång text ur 2 Konungaboken bl.a. – en kringlig text som inbjuder till stappel och felsägningar. Därför har jag börjar öva nu ren. Så min debut i sammanhanget inte blir ett fullständigt fiasko. Det ska ju gå högtidligt till i mässan!

Nu gäller alltså att få flunssan att retirera, och lite piggare känner jag mig. Kanske jag skulle röja lite i råddorna i vardagsrummet, se nedan. Äh, jag sätter mig på balkongen med en roman istället. Med en packe näsdukar inom nära räckhåll. ”Du kan sätta igång med middagskoket nu, gubben min, jag tar gärna ett glas vitt till apertif, omedelbums”!
image