Riktigt länge sov vi igen denna lördag. Sen hasade vi iväg på ärenden till köpcentret en bit mot stan. Vi måste rätta till en grej hos mobiloperatören. Det betyder köa, alltid. Nåja, vi kom fram och jag måste riktigt med namn tacka min firma i mobila ärenden, Sonera. För gossen som betjänade, betjänade MIG som ärendet gällde, fast maken stod bredvid. Det borde vara självklart, men är inte alltid det.

Måste ha hängt ihop med hans vänlighet mot mannen före oss i kön, han som såg lite medfaren ut av livets gång och vars ärende var lite obskyrt.

Hans kollega visade samtidigt hygglighet mot en liten törstig kille som bara stack sig in för att fråga om han fick utnyttja deras vattenautomat. Varsågod, nog finns där väl vatten kvar, annars fyller jag på, blev svaret. En reklamprodukt fick killen med sig på vägen också. Gissa vilken operatör han anlitar i vuxen ålder!

Men mat skulle det handla om! Det skulle ju ätas lunch efter alla ärenden. Grekiskt lockar ju alltid och vi har en lokal grek i Stensvik hamn, restaurant Marine. Ett familjebolag med äldsta medlemmen som servitör och hela klanen i olika uppgifter.

Tsatsikin, saganakin, souvlakin och makens gyros kom med fart. Ingen mat på jorden sitter så bra i magen som den grekiska! Hälsa och enkelhet hela vägen.

Men ombyte förnöjer – jag är säker på att jag tidigare nämnt vårt härliga matutbud i närmiljön: det indiska köket på restaurangen som trots meny och personal bär namnet Ravintola Kruunu, Punainen Chilis thai- och kinadelikatesser och så Pizzeria Piccante med supersnabb leverans av traktens bästa pizzor.

Därutöver har jag gått med i FB-gruppen REKO Esbo som förmedlar lokalproducerad mat. I veckan avhämtade vi vår första leverans malet kött och korv från Gårdskulla och en stor kasse sallad och grönsaker från Ahlbergs trädgård.

Säljs enligt beställning på angiven plats inte långt från oss. Djuren har vuxit upp under goda förhållanden, grönsakerna frasar av fräschör. En korvmakare och en bagare saluför också sina produkter, och många trädgårdar och gårdar i närheten. Roligt att låta utbudet bestämma menyn för helgen!

I morgon blir det hamburgare med Angus-köttet och läcker sallad av alla gröna produkter i kassen. Här äts det gott!
image