img_1434Mammornas morsdagsresa, som vi kallar den fast den oftast infaller i april, ska anträdas om några dagar. FB-minnena påminner om att vi ifjol var i Istanbul, året innan i Paris och därförinnan i Amsterdam. 2006 inleddes traditionen, då föddes fröken T och även dottern var därmed mamma. Det blir tionde resan, 2008 då fröken S var nyfödd gick vi på Tina Turner-konsert istället.

I år vet man inte riktigt vart vi kommer – eller snarare – hur vi tar oss fram. Flygfältet i Bryssel är ännu stängt efter de dystra attackerna som nog förtog reseförväntan en hel del. I dag inhiberades vårt flyg – men hotellrummet i Gent står ju och väntar. Dottern fick oss ombokade till Amsterdam, därifrån ska åkas tåg till Gent, med byte i Antwerpen.

Få si hur det ska gå, mycket åkande i sikte, men Europa är ju litet och tågresorna borde förlöpa geschwindt. Hoppas och ber man om.

De små reseförpackningarna med krämer och smörjor är fyllda, ett minimum av det lättaste i garderoben är utvalt, en bok är utvald som reselektyr, minikortpacken är med. Det ska regna så extra skor och långbyxor kan väl inte undvikas. Mem det kompenseras av att paraplyet är mitt pikuminsta. Lätt och smått, hela vägen.

Vi ska ta det billigt i år har vi tänkt, inga guldkrogar, men lokal rejäl mat förstås. Hoppas på långa lata strövtåg i medeltidsstäderna (även Brygge är med i resplanen).

Och nu kom ju Amsterdam med som bonus. För tre år sen var det i hotellrummet där jag fick det dramatiska textmeddelandet av kära väninnan. Jag hann knappt hem så var hon död. Redan så många år sedan, nu….

När vi var där senast var Rijksmuseum stängt, det tänkte vi försöka pricka in på hemresan. Det lovas sol på söndag.

Jag skulle gärna vilja träffa några Vermeerer nu.

Känns bra att återkomma till Amsterdam igen, om så bara för en liten sväng. Lite hemma, på något sätt.

Hoppas allt går väl. Det är allt man stilla kan önska, dessa tider.