image.jpegOj, oj. Det verkar som mitt skrivverktyg iPaden håller  på att säga upp kontraktet.  Paddan är lika gammal som mitt bloggande. Men sista tiden har skrivandet och publicerandet, ja allt blivit väldigt trögt. Det är ju så med dagens grejor, de måste bytas ut ibland. Och väl har Paddan fungerat, inga problem på fem år.

Utan Padda fungerar jag inte, så det blir att hosta fram sekiner.

Sommar ja. Är det väl. Såtillvida att krafterna är slut, att man inte orkar koka nåt jobbigare utan tar till enklaste möjliga sallad med köpta köttbullar till när man kommer hem. Sommar tyder det på att rosén lockar mer än mustiga rödviner.

Men än har jag inte orkat plocka fram och stryka de tunnaste plaggen, än är det jobbkläder som gäller – och de flesta morgnar både rock och schal.

Sommarteatrarna har inlett sin säsong – och borde besökas nu,  när semestern inleds är speldagarna oftast över. Det är sommarmusik i alla stans kyrkor och kultur vid ån och det ena med det sjunde.

Och vad gör jag? Hasar mig hem till TVn där jag ätandes enkla kvällsmål ser på brittiska serier: repriser av Lewis och Born and bred och George Gently och Miss Marple och hela konkarongen. Ofta tar jag en tupplur och går omkring och tassar. Ut ur huset orkar jag inte. Tömmer diskmaskinen, laddar tvättmaskinen.

Men i helgen var det fint kalas,  barnbarnet T fyllde jämnt för första gången. Tioåriga damen  hade uppsatt hår, en läcker festklänning och dinglande örhängen. Släkten mötte upp i fyra generationer, det blev en trevlig träff för vi ses ju inte så ofta i sådan sammanställning – österbottningarna och nylänningarna. Det var grillmat och tårta och riktigt lyckat. Festföremålets mor höll tal och hade fixat till en otroligt fyndig film med foton och filmsnuttar från de tio åren. Där dök näsdukarna fram!

Gammelfarmor fyller 89 på torsdag och samma dag har gudsonen dopdag. Nästa fester är makens och mina födelsedagar 24 och 26.7. Fast vi firade ju just jämnt, så det får bli något enkelt.

Nu måste sommaren börja utnyttjas, bara det blir klarhet i ett och annat.

Så man kunde komma i sommarstämning – mer än bara lite. Man kan ju börja med att tanka nypotatis och sill och jordgubbar. Och tomater som äntligen smakar sol!