Definitivt höst och semesterslut i luften denna torsdag. Ännu ledig packar jag upp, låter tvättmaskinen snurra, plockar med balkongblommorna , tittar ut på ösregnet.

Det har varit många resor dessa semester, längre och kortare. Inget stugliv för oss, så länge krafter och sekiner räcker till vill jag se mig om i världen när jag är ledig. Oxford var en resedröm, nu uppfylld. Fem dagar i staden och jag har en känsla av att vi blev klara, för denna gång i alla fall.

En härlig bubbla, bortom tid och förändring, historia i så djupt perspektiv att det svindlar. Ur denna miljö med sina märkliga studiesystem ploppar det fram storkvinnor och stormän för alla livets vetenskapliga (och politiska) behov. En magisk miljö, på många olika sätt!

Underbart var också att bo på The Randolph – så trevlig personal, så fint, men helt möjligt att uppleva tack vare bra Ebookers deal. Ta sig kvällsdrinken i Morse bar.

I natt drömde jag igen en jobbdröm. Mitt rum fanns visserligen kvar denna gång, men både bord, stol och dator hade försvunnit. En röd fleecefilt låg på golvet, det var allt. Ingen kunde hjälpa mig med detta predikament, alla vek undan mina frågor.

Usch. När jag somnade om var jag åter i mitt tomma rum. Nu försökte den nya informationschefen och en från församlingslivet bekant bloggare reda ut min situation. Utan resultat.

Denna återkommande arbetsrumsdröm avspeglar givetvis min kluvna känsla till att återgå till arbetslivet. Jag känner att min plats inte längre är i jobbkarriären och känslan omformas till denna obehagliga dröm.

Nå, jag hoppas allt står kvar på måndag. Att jag inte handgripligt fösts ut ännu. Ty än borde jag fira två sommarsemestrar, tyvärr.

Snart ska vi hämta barnbarnen på simlägret, blir kul all ses! Ikväll ska jag titta på TV-bandningar och läsa dagstidningar. Medan vi befunnit oss i bubblan Oxford har en del timat i bubblan Svenskfinland, märker jag. T.ex i församlingslivet.

Som sista bild från Oxford den från bussen knäppta bilden av Thames Valley Police Station. Adjö Morse och Lewis! Vi ses på Netflix nästa gång!

image.jpeg