Villaavslutning (hos oss balkongavslutning) och forneldarnas natt. Massor av andra evenemang har också pressats in på denna sommarens sista lördag. Loppis-dag, Margretebergs trädgårdsmarknad, Esbo-dagen.

Alla människor på gång. Också vi försöker hålla ångan uppe, snörvel och tilltäppt hörsel till trots. Höstförkylningarna har energiskt inträtt på arenan också. Och dom tycks drabba en hårdare nu på medelålderns övre kant.

Vi började i alla fall lördagen lunchande med gamla vänner på besök i staden, trevligt att ses Carola och Johan! De berättade om sin planering av gemensamma 101-årsfest, och jag räknade efter, himmel mofa och jag är ju ren 123 tillsammans! Vi firade ju 100 precis just, känns det.

Sen anlände energiknippena T och S hem till oss. Date-night för mor och far. Vi följde det önskade programmet – S ville baka regnbågssockerkaka, T ville baka hallongrottor åt mofa, man hade beställt korv i ugn till middag och sen var det ju fornelden man varje år bränner här i närheten också.

Så vi vispade och gräddade och höll kaffe-saft-rep och åt korv och huttrade vid den farligt flammande fornelden. Sökö Sommarö FBK höll som vanligt vakt och de två tvillingbröderna jag glömt namnet på underhöll med dansmusik på violin och cello. Stormen ven ännu lite, men kvällen var vacker.

Sen blev lilla S jättetrött så vi åkte hem. Lite camembert, kex och druvor avslutade kvällen (även det fröknarnas beställning).

Och nu har vi med nyvunnen energi startat söndagen. Fortfarande snörvliga men uppiggade av många koppar kaffe (123-åringen) och många baljor Frozen-flingor (de unga). Såhär ska man ju inte starta morgonen: tre iPadar i gång vid frukostbordet och smått ohälsosamma (men tydligen smakliga) flingor.

Men nu firas höststart i huset. Dessutom ska det vara lite laglöst hemma hos mommo och mofa. Vad är det för vits att sova över hos dem annars?

image.jpeg