Hasteligen gick juldagarna, och även om julperioden traditionellt sett sträcker sig en god bit in i januari känns det redan som permanent vardag.

Tog ledigt ännu jultredjedag, men i morgon blir det att knata iväg sig till jobbet. Jag har kvällstur, och vi är inte många kråkor på jobb, så det finns väl knappt nån som kan hoppa in om jag stupar.

Alltså faller i den influensa jag av FB ser hårdeligen har drabbat vänner pch kolleger. Också hos oss hostas och nyses det och maken drabbades av en besvärlig (smittsam) ögoninflammation. Jag är småhängig, det är jag. Vi får se.

Vardagliga ting pockar på uppmärksamhet denna lediga dag. T.ex hinner jag i dag besöka gravkontoret för att skriva över släktgravarna på mig. Samtidigt får vi plocka bort gravljusen från julaftonen.

Sen tappade vi slutgiltigt tålamodet med vår CD-spelares brummande. Det får bli Återvinningscentralen i Finno, det går ju bra att spela via datorn nuförtiden. Ju färre apparater, desto bättre.

Något roligt bör man också göra en ledig dag, renässansutställningen på Nationalmuseet får det bli.

Sen får man se över vilka matrester som ännu duger till middagsmat. Och så ska jag se de resterande avsnitten av SVT:s magiska julkalender Selmas saga. Och tvätta flera maskiner, både vitt och kulört. Och gå ner i källaren och se om de nya maskinerna anlänt till husets tvättstuga.

Vardag, vardag, vardag igen! I den obarnmhärtiga morgonsolen ser man att fönstren vore i behov av tvätt. Arbetsbordet är en enda röra. En hög räkningar väntar på betalning.

Bara att sätta igång!

IMG_0423.JPG