En ganska slak weekend är snart över och man ska åter hasa sig till arkivjouren, ordspråkskollandet  och databasifyllandet. Det märkliga jobb jag har. Lite absurt, men oftast rätt nöjsamt. Nu hägrar emellertid  åter uppdrag där jag måste ut ur arbetskammaren, en resa till några svenska arkiv och bokmässa. Den i Göteborg. Hu. Men det är ett bra tag till dess.

Annars var helgen vanlig. Fredag, den skönaste kvällen i veckan tillredde jag en enormt påkostad varm smörgåstårta (enligt veckotidningsrecept), med tre olika ostar och både  bacon och skinka och chorizo och timjan och basilika och chilisås och sambal oelek och en massa mer jag nu glömt. Den räckte till lördag kväll också.

Dotterns podd ”De eurovisa” förgyller såhär års alltid kvällen, lite bubbel hör till.

På lördag blev det först besök hos svärmor på hemmet. Det är svåra besök som alltid verkar leda lite framåt, men ofelbart istället efteråt visar sig ha fört situationen bakåt. Detta må nu förbli lite kryptiskt.

Middag på stan med dotter och barnbarn följde, det var istället stenkul. Pizza Hut har jag inte besökt på länge, dottern och jag delade på pizza och sallad – maten där är god, men inte direkt hälsokost.

Flickorna skulle färga håret – lila respektive blått  – bildbevis levererades ikväll. Intressant!

Sen har vi bara lorvat inomhus, maken har flunssakänningar. Han stod för kockandet i dag så jag kunde sitta och läsa i fred och ro. Jag pluggar bl.a. på om Caravaggio inför kommande resor. Jag har sett rätt många av hans 64 verk live redan, men mycket finns att beta av!

Ja och så blev det kväll och häng vid TV:n och före det begick jag igen misstaget att sova en lång dagslur, så jag är oförskämt pigg nu när läggdags nalkas.

I morgon blir det körövning och i veckan blir det både teater och tjejträff – och sen börjar sportlovet.

Och så är man snart en månad närmare pensioneringen igen – ja och sommaren först, givetvis!

IMG_0612.JPG