Vem är du när du visar vem du är? Lite klurig reklamslogan – men så nalkas oss detstoravaruhuset denna vecka! Och jag funderar följaktligen – hur sanningsenlig är jag på de sociala medierna?’

Jag är en mommo på dryga 62, folklorist anställd på en stor svensk aktör -Svenska litteratursällskapet i Finland. Som jag är jättestolt över, tuff aktör sedan 1885!

På sociala medier har jag alla möjliga intressen: resor, mat, det goda livet. Men ibland blygs man på de sociala medierna – för sina preferenser. Mest för det litterära – sååå många vänner är sååå intellektuella. Men inte jag, jag villl t.ex läsa böcker med intriger och enkel bra logik. Jag har många litteraturvetare i vänkretsen. De skulle dåna om jag raddade upp mina favoritförfattare. Jag  hajar till när de radar upp sida. Vi är ”vänner”, men så olika.

Vad mer – musik älskar jag väldigt brett , film är jag på den berättarvänliga  linjen.

Jag är ointellektuell och den som vill spola mig därför är välkommen därtill!

Gillar Eurovisionens schlagertävling med alla sina förfestivaler, ser på mängder av deckare i TV, läser svenska veckotidningar, intresserar mig för kungligheternas eskapader.

Så adjö farväl, till den som tycker jag är en töntig tant, socialmedialt! Jag är dessutom religiös, men tycker precis alla människor är spännande – utom de som är uteslutande, mobbande och stroppiga!

Hej hallå – eller goodbye forever,  detta är jag när jag visar vem jag  är!

Ja – och så vill jag vara med när de bränner till i samhället mellan det goda och det onda – som i lördags mellan de asylsökarvänliga och dem som inte ser utom den egna bekvämlighetsbubblan.