– att jag med möda och besvär skrev in tre anställningsförhållanden som trillat ur pensionskalkylerna på nätet. Och håller tummarna för att den stora och opersonliga pensionsanstalten noterar mina tillägg och det trillar in några euro till i den rätt anspråkslösa potten.

– att jag absolut borde ha fått kommentera några saker åt väninnan som befinner sig bortom telefonsamtal och mail på andra sidan pärleporten. Hon fattas mig, för ingen på jorden kan ge medhåll och bekräftelse just i detta ärende. 

– att jag valde de klassiska narcisserna istället för de gula hyacinterna i blombutiken. Dom luktar ju jul, och nu är det påskpyntet som ska fram.

– att jag kom ihåg att det sannerligen är dags att plocka fram Matteuspassionen, stilla veckan ligger ju inte många dagar bort.

– att jag känner att det blir fint att få hit två hungriga körsångar-klubbisar i morgon, en ska levereras till scoutmöte och båda serveras minitacotubs.

– att jag ser fram emot helg med Bullgummornas (studentklass 1974) brunch och Palmsöndagens familjegudstjänst i lilla kapellet i backen. Och pizza och bubbel och De Eurovisa på TV.