I går hade jag en bra rubrik och ett tema jag tänkte jag kunde blogga om. Men si det försvann, och här sitter jag och funderar. Söndag kväll – och som traditionen bjuder har ett usligt helgväder nu vänt i strålande aftonsol. Sista veckan i april på ingående, o hur härligt borde inte majsol le om en vecka. 

Det har varit en ”jag minns hur det var”-vecka. Fyra år sedan gick goda väninnan ur tiden – utan förvarning. I samma veva hade mycket annat i min vardag raserats – tillhörighet till ett engagemang som fyllt min vardag under en stor del av mitt liv. Onödigt att fundera äver den biten mera. Inte skåda bakåt – gäller att planera framåt. 

Men Christinas död var en tankeväckare, jag tar inte livet för givet efter det. På sätt och vis har jag en plan för mitt liv – jag räknar ju ner inför pensionen och känner för varje dag att det är mindre angeläget att engagera sig i arbetsplatsens strategier för framtiden. Man rör sig nu i planeringen i tiden kring 2020 – och då bör jag jag redan gott och väl vara ute ur spelet. 

Det känns skönt – men konstigt tillika. Jag har definitivt gjort mitt i arbetslivet – men vad händer sedan? Hur mycket orkar jag – vad vill jag – vad kan jag – vad borde jag?

Det är märkligt hur man vid snart 63 känner sig varken ung eller gammal – tidlös, på något sätt. När ska vi börja identifiera oss med de äldsta i samhället, funderade vi ”Bullgummor”, klasskamraterna på tröskeln  till pensionen, när vi möttes häromsistens. Många planerade att efter pensioneringen börja besöka äldreboenden – som besöksvänner, sällskap på promenader m.m. När är det vi som behöver sällskapet och hjälpen – när inser  vi att ålderdomen hunnit i kapp oss?

Åldern just nu känns som en ny tonårsperiod – man är varken barn eller vuxen – varken arbetsför eller kraftlös. 

Funderingar en solig söndagskväll – inför en arbetsvecka som artar sig späckad och arbetsfylld. 

Vad månne det var jag tänkte blogga om, egentligen? Man glömmer det mesta dessa dagar.

Båtarna mot Tallinn lyser vita i horisonten. 

Blott en dag, ett ögonblick i sänder.