Första veckan av ledigheten över. Långa resan gjord, den läkande värmen blev kvar där nere och osäkrare väderlek väntas här hemma.

Det var en skön färd, Rethymnon var sig likt, en stad med ”normalt” liv vid sidan om turistmyllret. Bil hyrdes tre dagar, byarna Spili, Margarites och Chromonastiri besöktes samt den vackra och mystiska kvarndalen Mili. E och T vandrade hurtigt Samariaravinen medan S och vi gamyler slog oss på sim, glass, minitåg och arkelogiskt museum i stan. (Jo, faktiskt både T och S älskar museer och föreslår dem som besöksmål själva.)

Det var för stora vågor och röd flagga på vår simstrand hela veckan, men poolen var rymlig – och även nattsim ”under stjärnorna” var tillåten vissa kvällar.

Som vanligt tycker jag Europa alltid är litet när man börjar prata med folk. En av servitörerna på Avli berättade att han var från  Norge men en längre tid bott i Esboviken i Finland, visste vi var det låg?

På de små bakgatorna i Rethymnon hittar man pärlor till torg och kafeterior.


Man äter hälsosamt, grönsakerna har smak och färg och den som vill kan lätt slå sig helt på det vegetariska. En vänlig avslappnad stil överallt – och trevligt uppmärksammande av barn!

De bästa nöjena är gratis, en vandring på stranden i solnedgången får lätt magiska drag och ter sig också väl på Instagram …

Men skönt att komma hem till tvättmaskin, möjlighet att kasta pappret i toalettskålen, en stor hög dagstidningar och en vidunderligt orange fullmåne över kära Esboviken!
Och den härliga vissheten att väldigt många dagar återstår av semestern!