Sommarens mittpunkt och höjdpunkt, makens och mina födelsedagar börjar vara firade. Vi fyller lämpligt nog 24 och 26 juli vilket underlättar kalasandet och ger det lite mera glans på nåt sätt. 

Inga jämna år nu, bara god mat med familjen och trevliga presenter. Och i dag när solen äntligen sken skulle mofas 62-årsdag förgyllas med en vandring på Fölisön. 

Men ett punkterat billdäck mötte oss just när vi alla fått oss avfärdsklara. 

Det blev Akes garage istället och en fullständigt improviserad dag. Det bekom nu inte T och S det minsta, istället försäkrade de efteråt att plan B var bra, om inte snäppet bättre än den ursprungliga plan A med sin organiserade förutsägbara utfärd.

Vi handlade, istället för att äta på restaurang, ingredienser till mini taco tubs, en gemensam favoriträtt och tillagade lunchen tillsammmans. Sen såg vi ”Sune i Grekland” på Netflix – jojo, det var visserligen medelhavsvärme här uppe också, för en gångs skull, men ändå. 

Vi gjorde faktiskt bara saker inne idag, nästan, och bara saker man kände för att göra. Vi gjorde nästan ingenting man kan referera egentligen. Vi bara hängde runt, kan man säga. 

Och det var liksom det som behövdes mest, på nåt vis. Det har varit resor och ska bli läger och ett och annat planerat ännu i sommar. Men i dag blev det som det blev.

Tack vare en liten bov till manick, ett skruvbett som borrat sig in i bildäcket. 

Maken hämtade hem det som bevis från Akes garage. 

Och sen åt vi lite glass.