Här tassar maken och jag på i semesterstämning – jag endast en vecka till. Nu verkar emellertid sommarvärmen ha valt att inträda – så har det varit några år tycker jag. Att sommaren kommer när semestern och skollovet sjunger på sista versen.

När solen skiner tycker jag det bästa  av sommarfirandet kan klassificeras som gratis. Nästan i alla fall – vi åker bil, men det går buss till det mesta. I går var det Helsingfors Gammelstad och Annebergs trädgård.

Kostar inget att vandra omkring där och fundera över Gustav Vasa och hans ordnande med det östliga riket. Den magiska forsen kan man också undra över helt kostnadsfritt.
I dag besökte vi Gyllenbergs fina konstmuseum – inte dyrt det heller, 2 för 10 euro med HBL-kortet. Vansinnigt fin utställning! Och parken med sina vyer var ju gratis.
Ett busskort behöver du, men annars kan du komma långt med semestrande i huvudstadsregionen! Det finns så fina parker och trädgårdar och stränder och spännande fynd från forna tider. Bara att läsa på lite och sticka iväg. 
Och ta för sig av det fina!