Fin weekend med barnbarnen fick pausas på söndag morgon – mommo var tingad till kyrkvärd. Det var stor konfirmationsgudstjänst och vi for iväg i god tid. Lite misstanke väckte att rätt många namn var inskrivna på kyrkvärdslistan. Men det finns ju ett antal uppgifter att sköta också, tänkte jag och gav mig iväg i gott mod. 

Barnbarnen och mofa slängde av mig vid kyrkan och gav sig hem tillbaka. Det var mycket folk på kyrkbacken, folk kommer tydligen vääldigt tidigt till konfirmationer, ja, det kan ju bli trångt om saligheten. 

Det visade sig att jag i likhet med de fåvitska oförberedda jungfrurna hade räknat fel, det fanns nämligen ingen plats för mig på festen. Det stod redan dubbla kyrkvärdar vid båda ingångarna. Jag fick snart veta att jag kom försent, min insats behövdes inte, allt såg ut att klara sig.

Jamen, då tror jag att jag går hem, sa jag och smög ut via sidoingången. Ringde efter maken som vände bilen och plockade upp mig.

Ska jag blogga om detta igen, tänkte jag, en koll visade att jag gjort det en gång tidigare för ett och ett halvt år sedan. Jo, jag ska. 

Fortfarande kämpar jag alltså för min plats i lekmannamedarbetarskaran.

Fortfarande är jag den fåvitska mommon som kommer fel tid och gör fel och inte förstår systemen. Som inte har koll på oljan i lyktan – bibelläsarna vet vad jag talar om.

Fortfarande är jag överlopps och porten till festen stängs framför näsan på mig. 

Det har utlovats ändring i kutymen att hålla planeringsmötena för gudstjänstturerna under en tidpunkt då människor i förvärvslivet kan delta. Möten där jag kunde få reda på när man ska vara på plats t.e.x. Möten där nya människor kunde få reda på hur man gör och hur församlingens sed är. 

Tror du verkligen att du kommer att få en plats i det kyrkvärdssystemet, frågade mig olika personer när jag glad berättade om mitt initiativ att komma med i konkret församlingsarbete igen.

Nu har tvivlet tagit över, jag ger upp! Men ställer gärna upp som resurs på annat sätt om nån vill ha mig med. 

Det var förresten lika bra att jag åkte hem till barnbarnen igen. Medan mofa och T åkte efter hamburgare fick S och jag oss en trevlig stund med flera olika sällskapsspel. En sån där stund som änglarna klappar händer åt. 

En liten gudstjänst på sitt sätt, det också!