Veckorna går i sådan raserfart nu! Är det knoget med festboken som gör att arbetsdagarna bara rinner iväg – och helgerna slirar i väg i samma cirkus?

Weekenderna har fått annat innehåll nu när vi bor här i bortersta väst-Esbo. Som helsingforsare gjorde vi ofta en resa in till centrum på lördag, te.x. Nu håller vi oss i de egna regionerna.

Nej, jag köpte inte kassen i ortens K-butik, men håller med! För i Köklax finns en liten gourmet-aveny som dom kallar det, med fiskbutik, restaurang och – stoppa pressarna – Halmes konditori som har lördagsöppet första lördagen i månaden. Gott matbröd, gott kaffe – och epokgörande wienerbröd och bullar. Trångt om plats – och – som i lördags – bekanta stamgäster vid borden.

På kvällen var det UMK, Finlands Mello, Eurovisionen alltså. Via dottern hade vi fått biljetter till finalen som åter gick av stapeln nära oss på Metroarenan. Barnbarnet T och hennes väninnor S och M slog följe med oss, det blev hotdogs och träff med mamma kommentatorn och hennes kollega. Fina platser hade vi och stämningen var på topp. Och det slog mig – vi har med oss tre unga kvinnor, T fyller ju 12 i juni. Jag har ett barnbarn som snart är tonåring, hur fort gick inte det! Syster S var på övernattningsförläggning med scouterna – båda flickorna har plötsligt blivit stora och självständiga – och det är vidunderligt intressant att följa deras framfart!

Showen var rolig – både maken och jag har ju i alla tider varit Eurovisions-fans och speciellt med dotterns medverkan har evenemanget blivit en höjdpunkt i den tradiga vårterminen. Vad man än säger – mycken fin musik är kommen ur detta sammanhang – och regnbågsstuket gör att det hela i dag formats till en fräsch manifestation av mångfald.

Så det var en bra vecka och ett bra veckoslut! Maken kokade en mustig irish stew och ett mäktigt irländskt potatis-kålmos till söndagsmiddag – det räcker till morgondagens lunchboxar också.

Hastigt och lustigt har vi nästa helig här – det blir Piaf på Åbo svenska teater då, om vi undgår flunsan. Kanske högmässa i domkyrkan också – och besök i Botaniska trädgården. Livet bjuder på mycket!!!!