Mångsidig vecka, kan man säga. Mycket jobb, mina plustimmar övergår det nu tillåtna på arbetsplatsen. Här spökar arbetet med ”Stora finlandssvenska festboken” som färdigställs med fart. Pensionerade kollegan A och jag gnor på – och hoppas leverera en produkt som klarar granskning och omsider får tryckningstillstånd. Sen var det föredrag igen och kundjour och allehanda bök. Och teater minsann – Egenmäktigt förfarande på Lilla teatern i sällskap med dottern. Underhållande – och tänkvärt!

Därutöver har genomgåtts hälsogranskning med många goda labbresultat, men också en siffra som föranledde tänkapå.

Denna vecka kan jag alltså meddela att följande saker åtgärdats:

– en personvåg har inköpts. Första vägningen var traumatisk – men resultatet var väntat. Och nu har jag tänkt lämna pastejprodukter, öka intaget frukt och grönsaker – och hoppas på bättre före så promenerandet kan ta fart. Sen ska vi se!

Det nedanstående är inte av speciell signifikans, men webbverktyget har valt att ge det indrag och egen font. Det är utom min kompetens att justera saken, så låt gå!

– en hel hög böcker har förts till byteshyllan i närbiblioteket. Samtliga var skrivna av samma 70-80-talsförfattare (Andrea Newman om nån undrar) – återläsning fick mig att inse att den tidens etiska och sexuella klimat inte samstämmer med dagens (tackochlov). Var en lättnad att bli av med skrifterna. Tänk hur t.e.x. Jane Austen är aktuell från århundrade till århundrade … Makes you think …. bort med skräpet, bara!

– sen betalade jag med snabbhet bort böterna vi fick på lokala snabbköpets parkering. I samband med stora mathandlandet på fredag var både maken och jag så trötta att vi glömde parkeringsbrickan – vad nu ”kiekkon” heter på svenska. 60 euro rök i ett nafs. Nå, det är nåns lön vi betalar med vårt slarv, försökte jag pollyannaaktigt fundera när jag slog in summan på nätbanken. Men grrr, grrr och mera grrr föranledde incidenten.

Och nu börjar vi dra mot påskveckan! Vissa tecken på snösmältning kan man också se. Det tar sig!

Det blev sushi före teatern på torsdag. Ett tag sen sist så jag fumlade väldeliga med ätstickorna. Fast dottern sa att hon under sin resa i Japan såg att man också åt med fingrarna. Goda nyheter!