Veckosluten i maj är välfyllda. Det är det ena evenemanget efter den andra avslutningsfesten. Allt bäddar för sommarpaus – och det märker jag att min hjärna gör också. Det känns nämligen omöjligt trögt att få en början på denna enkla blogg.

Weekenden var fin. Margretebergs sommarmarknad bjöd som alltid på det bästa vad gäller sommarblommor, örter och trädgårdsdrömmar överlag. Jag satsade på tre pelargoner som salufördes av Överby trädgårdsskola, de bar alla drottningnamn, men jag minns bara att en heter Drottning Margrete.

Hela familjen besökte marknaden, efteråt tog barnbarnen och vi gamyler ännu en tur till ett annat favoritställe, Gårdsboden i Kyrkslätt, där vi köpte deras goda sötsurlimpor och stärkte oss med glass respektive kaffe.

Lokalbiblioteket i Sökö där jag alltid har en hel rad böcker på beställning levererade Jörn Donners senaste. Detta var alltså lördagens skörd:

Idag, söndag var det avslutningsuppvisning i T:s dansskola. Dans är en folkrörelse och alla åldrar visade upp vad de lärt sig under året i dansinstitutet Step up. Det fanns t.o.m en grupp 60 plussare – de hade väldig fart på! En upplivande tillställning!

Från dansfesten ilade vi till Domkyrkan där jag hade ett möte – efter högmässan jag inte hann besöka i dag. Också här var det avslutningsstämning och jag fick församlingens årsberättelse för 2017. Till min förvåning såg jag mitt namn på tre ställen – i två s.k resursgrupper och i samband med att jag hållit föredrag på jubilarfesten för församlingsbor som fyllt jämna år.

Förvåning – nåja – visst vet jag att jag suttit med och tyckt och pratat lite vid några möten – men det var fint att det på riktigt räknas upp i årsredovisningen. Känns som att jag trots allt kommit med i det nya sammanhanget fast jag inte alltid uppfattat att jag gjort det.

I veckan deltog jag också i församlingens valnämnds möte – från att i långeliga tider (i min forna församling) ha varit uppställd som kandidat i de kyrkliga valen har jag nu tagit rollen av valfunktionär – det känns också bra och som en logisk utveckling.

Mycket på gång – och huvudet börjar bli sådär semestermosigt som det ska i slutet av maj.

Vi har flyttat ut alla middagar och kvällssitsar till balkongen där man knappt får plats bland basilikan, bonsaierna och sommarblommorna. Svalorna och göken gör oss sällskap.

Nu ska batterierna laddas – inför min arbetskarriärs sista hela termin. Sen blir det annat program och jag börjar redan ana vissa uppgifter som kan vänta mommo. Praktiska sysslor – och kanske någon galenskap! Vem vet om jag ansluter mig till 60 plussarna i Step up? Men först måste jag få ordning på mina knackliga knän!

Vattenlöpning och cykelturer ska definitivt ingå i sommarens program. Och lätta måltider proppade av gröna, smala ingredienser!